Vrtine za namakanje in vodooskrbo

Namakanje in vodooskrba

Možnost izvedbe vrtine za namakanje in vodooskrbo je povezan z ustrezno geološko sestavo tal, oz. analizo, ali je v izbranem območju voda pregloboko, da bi bila izvedba izvedljiva in finančno upravičena.   

Vrtine za namakanje in vodooskrbe v večini primerov povprašujejo stranke, ki nimajo lastne vode oz. vodovoda in si morajo posledično priskrbeti vodo na drugačen način. V preostalih primerih pa gre za stranke, ki analizirajo porabo vode dolgoročno in se odločijo za vrtino, ki bi nadomestila javni vodovod, glede na ekonomsko, racionalno in gospodarno rabo vode. 

Izvajamo tudi vrtine za kmetijstvo, za zalivanje, napajanje živine, oroševanje in namakanje, ter požarno varnost.

Po izvedbi vrtine je potrebno vanjo vgraditi potopno črpalko, katere namen je črpanje vode iz vrtine. Potopna črpalka lahko z ustreznim sistemom napaja porabnike tudi neposredno, kot so lahko: toplotne črpalke, kotlički, vrtne pipe, različni zalivalni sistemi, ipd.

Merilo za pravilno izbiro potopne črpalke je predhodno opravljeni črpalni preizkus. S preizkusom ugotavljamo dinamični nivo vode pri zahtevanem pretoku, kar nam omogoča izbiro črpalke z ustrezno močjo in pripomore k boljšemu izkoristku ter daljšo življenjsko dobo črpalke.

V sodelovanju s podjetji Grundfoss, ZDS in Franklin, opravljamo, izvajamo in vgrajujemo le bolj kvalitetne potopne črpalke.

Naše prednosti

Naša glavna dejavnost je vrtanje vrtin za ogrevanje preko toplotnih črpalk, vrtanje vrtin za vodooskrbo, ter opremljanje vrtin za učinkovito oskrbo z vodo. Izkušenost, ustrezno svetovanje, izvedba sistemov na ključ, kakovostni vgradni materiali in odzivnost, ko je to potrebno, so naše najpomembnejše prednosti. 

Izkušenost

Podjetje Vrtina d.o.o. je hitro rastoče podjetje, ustanovljeno leta 2007, s ciljem nuditi energetsko učinkovite ogrevalne sisteme.

Pomoč pri pridobivanju dovoljenj

Pred vrtanjem je treba preveriti ali so na vaši lokaciji kakršnekoli omejitve glede izdelave vrtine. V primeru, da so omejitve, je potrebno v nekaterih primerih pridobiti dovoljenje za raziskavo podzemnih voda in kasneje dovoljenje za rabo vode.

Uporaba najnovejše tehnologije

Za vrtanje uporabljamo najnovejšo tehnologijo, ki zagotavlja čisto okolico, saj se navrtani material enostavno odvaja preko cevi v zabojnik. To nam omogoča vrtanje ob že končanih stavbah in mestih, kjer ne sme biti umazanije.

Naš proces dela

01.

Posvet

Na predvideni lokaciji vrtanja preverimo morebitne omejitve glede izdelave vrtine in v nekaterih primerih pridobimo dovoljenje za raziskavo podzemnih voda in kasneje dovoljenje za rabo vode.

02.

Ponudba

Na podlagi ogleda in pridobljenih informacij izdelamo informativno ponudbo za izvedbo projekta, ki je prilagojena vašim željam in potrebam.

03.

Izvedba

Glede na izbran sistem izvrtamo vrtino za:

  • Sistem voda-voda
  • Sistem zemlja – voda (geosonde)
  • Vodooskrba
  • Ponikanje meteornih voda
04.

Dobava in vgradnja opreme

Glede na izbiro, izvrtamo vrtino za vodo ali vgradimo geosondo, ki jo povežemo v objekt, ter po potrebi vgradimo toplotno črpalko.

Izdelava ponudbe na ključ

Svetujemo vam glede izbire najboljšega sistema za vas in tako poskrbimo, da dobite najboljšo možno rešitev glede na posebnosti vaše lokacije in vaših potreb.